Spreker Claudia Augusteijn

Even snuffelen!

Ontdek in deze lezing hoe aromatherapie meer biedt dan alleen aangename geuren. Claudia neemt je mee in de wereld van “Geurige Geneeskunde: Aromatherapie, meer dan alleen maar een goed luchtje” en laat zien hoe pure therapeutische oliën bijdragen aan gezondheidsbevordering. Al eeuwenlang worden deze oliën wereldwijd toegepast, zowel binnen de reguliere als alternatieve gezondheidszorg.
In landen zoals de VS, Canada en Australië is aromatherapie al stevig ingeburgerd in de (acute) zorg, ondersteund door aanzienlijke evidence-based onderzoeken. Zo helpt pure lavendel etherische olie effectief bij het verminderen van angst tijdens (acute) ziekenhuisopnames, terwijl gember- en pepermuntoliën worden gebruikt om postoperatieve misselijkheid te verlichten. In Nederland blijft aromatherapie echter achter in de (acute) gezondheidszorg, ondanks de potentie om effectiever en veiliger te zijn dan synthetische geneesmiddelen, zonder hun bijwerkingen.
Waarom wordt er dan toch vaak de voorkeur gegeven aan synthetische middelen? Mogelijk vanwege gemak en kosten. Claudia deelt graag wetenschappelijk onderbouwde inzichten en succesvolle toepassingen van aromatherapie in de (acute) zorg met je.
  • Deel dit bericht op:

Volg ons!